Любо Пенев напусна Литекс, поема националния

Атанас Джамбазки е новият старши треньор на отбора от Ловеч
Обновена: 25 окт 2011 11:38 | 24 окт 2011 22:32, Елка Василева
42
Любо Пенев напусна Литекс, поема националния
Снимка: Архив Булфото

Любослав Пенев прекрати работата си в Литекс тази вечер. След победата с 2:1 над Лудогорец ръководството на шампионите обяви, че младият специалист напуска тима.

Президентът на Литекс Трифон Попов обяви и името на новия старши треньор. Това е досегашният наставник на новаците в елита Ботев (Враца) Атанас Джамбазки.

Минути след края на мача с "милионерите" той бе представен официално и дори позира с оранжевата фланелка.

Любослав Пенев обяви сам, че се разделя с шампионите. До края на седмицата той ще се срещне с президента на БФС Боби Михайлов.

След нея Чичовото ще бъде обявен за селекционер на националния отбор на България.

Пенев предаде Литекс на Джамбазки на пето място в класирането с 21 точки в актива си.
 

Още спортни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
4
 
1
 
! Отговори
Владо преди 12 години
И да добавя. През пролетта когато се игра полуфинала от лига Европа м/у Брага и Бенфика(мача го даваха пряко по канал1), Румен Пайташев много точно го каза. Преди десет години, след като играчи имат, но успехи нямат, Потугалския футболен съюз е решил да си обучава ТРЕНЬОРИ. И резултата не закъснява след 10години три португалски отбора с трима национални треньори на полуфинал в лига Европа. Двама вече на най титулованите клубове в Европа Челси и Реал(Мадрид).
41
1
 
13
 
! Отговори
vlady преди 12 години
Трябва да се прилагат модерни тренировки по чалготеките до зори, тренировки на футболния терен само когато желаят футболистите и здраво алкохол, мазни баници, пици, хамбургери, торти и т.н. Трябва да се играе солиден маневрено-позиционен футбол ганкиното ходом с прецизно маневриране по терена и внимателно изчакване топката да дойде и положението да узрее за атака съгласно Щайниц.
40
5
 
1
 
! Отговори
Владо преди 12 години
Истината е, че в България нямаме треньори на никакво ниво. Нито на етап детско-юношески школи, нито на ниво представителни отбори. Просто не знам къде са се обучавали, като треньори, но мисля, че катедра футбол към ВИФ трябва да бъде закрита. И като прибавите и че няма бази, затова нямаме и футбол и никога няма да има. Трябва да се обучават треньори някъде на запад. А и може би на самите собственици на клубове така им изнася, защото в противен случай трябва повечко да се бръкнат в джоба.
39
1
 
12
 
! Отговори
vlady преди 12 години
Не съм Мадански, просто ми писна от неуки треньори без публикации и разработки по важни футболни въпроси, да не говорим за научни степени и звания по футбол. Все пак доц. Мадански е защитил докторска дисертация по футбол 1986г. при доста високи изисквания и има над 20 публикации по важни футболни въпроси. Чичовото няма нито докторска степен по футбол, нито публикации. Също Чичовото има доста архаични методи - режим с вечерен час, двуразови тренировки, контрол на хранене килограми и т.н.
38
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ЛЮБО ПЕНЕВ Е ТОЧНИЯ ЧОВЕК. ЩЕ ИМ ПИЙНЕ МОЗЪКА НА РАЗЛИГАВЕНИТЕ ЧАЛГАРЧЕТА.
37
6
 
3
 
! Отговори
до vlady преди 12 години
Абе ти да не си Мадански че толкова тъпо и упорито натрапваш това име,този доцент по какво му е титлата да не би по дисциплината "купуване и уреждане на мачове с куфари с пари" ,този измислен специалист от Тошово време да е запомнен с някакви футболни успехи ? Мадански е бил ***,е *** и ще бъде ***,този безхаберник на тема футбол става само за треньор на детската игра "каракинда"
36
1
 
5
 
! Отговори
qwer преди 12 години
Тук в Испания Пенев е познато футболно име,обаче когато втородивизионният "Ваядолид" търсеше треньор миналата година за да се бори за влизане в "Примера" тази година Пенев беше един от кандидатите за треньор в този клуб с най-ниска обявена заплата,но от клубът му отхвърлиха офертата искали специалист, Питам : - След като един втородивизионен отбор не го харесва като треньор,какъв специалист е Л.Пенев че да поеме национален отбор на държава и да чакаме успехи ? До къде докара "Литекс" в евротурнирите, какви са му резултатите в този турнир и в шампионатът на Б-я,че заслужи този отговорен пост в БГ отборът на страната ? Не е ли това стремеж на БФС да събере приятелите от 94-та год.но вече не като футболисти и специалисти а като крадци на пари от централата на Футболният Съюз ? Смешно е втородивизионен отбор да не го харесват, а в Б-я да става треньор на национален представителен отбор, е вече и Свазиленд да ни набият няма да е изненада.
35
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А стига, бе! Щом Чичовото поема нац. отбор правете си сметката на къде отиват нещата! Както самия той се беше изразил преди години ще... супата!
34
4
 
6
 
! Отговори
Милен преди 12 години
Аз пък съм оптимист за Любо. Добър треньор е. И в ЦСКА и в Литекс го показа и аз му вярвам. И веднъж за винаги разберете - проблема на националния не е в треньора ами в Борислав Михайлов, който е превърнал БФС в семейна фирма и Йордан Лечков, който нагло заяви преди 10 дена, че не го интересувал националния и даже не ги гледал дори, ама стои там да *** тлъста заплата алчния му плешивец. Проблема е тояно в тия двамата и мухъла около тях, а и в някои *** футболистчета, а не в треньора.
33
3
 
2
 
! Отговори
хаха преди 12 години
Типично по Български,още никой не е казал че назначаването е факт,вие вече плюете.Изчакайте поне да го назначат официално,хахаАко сте прави и Пенев се провали ще имате достатъчно поводи да си излеете злобата,но ако пък вземе да успее като чичо си,който също така плюехте и продължавате да плюете от ГеЙАрена,тогава какво ще правите,дали ще има някой добелестта да се извини?
32
3
 
4
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 12 години
ПЕНЕВ Е ОБРЕЧЕН НА УСПЕХ.СЕГА СМЕ НА АБСОЛЮТНОТО ДЪНО, ПРИ ЛЮКСЕНБУРГ , АНДОРА И САН МАРИНО.ТАКА,ЧЕ ЕДНА ПОБЕДА ПРИМЕРНО НАД АРМЕНИЯ ЩЕ БЪДЕ ГОЛЯМА ПОБЕДА.
31
0
 
1
 
! Отговори
кн преди 12 години
с назначаването на любо пенев за треньор на националния отбор по футбол вече съвсем ще духаме супата ( разбирай чорбата ). е, поне не можем да бъдем по-назад он последното място, както е сега. добре че гриша ганчев си спести парите от неустойката за любо пенев. иначе дървото съвсем го беше налапал. със същия успех и бай минчо каруцаря може да стане треньор на националите. а, духайте чорбата от БФС
30
5
 
10
 
! Отговори
vlady преди 12 години
Чичовото няма достатъчно задълбочени теоретични познания по футбол както и развито стратегическо мислене. По-добре да остане големия учен доц. Мадански.
29
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
То по-лошо от сега трудно може да стане, така че нека се пробва и чиовото.
28
1
 
5
 
! Отговори
Ристо Мотористо преди 12 години
Аз от футбол не разбирам и незнам как трябва да е, ама и така не е.........
27
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не си прав.Проблема не е в играчите,тези играчи някой трябва да ги създаде,някой трябва да работи с тях още от деца та до мъжките отбори.Докато в изпълкома на БФС има представители на клубовете винаги ще има конфликт на интереси и всеки ще дърпа чергата към себеси, както стана и в случая.
26
0
 
6
 
! Отговори
Хаха преди 12 години
Е това е.Сега ще видим какво се казва треньор.С прекрасни футболисти и не надминат треньор вече може да сме сигурни че световното ни е в кърпа вързано:) Още един пример как у нас проблемите не се решават,а старателно се задълбочават.Жалки сме....
25
0
 
6
 
! Отговори
xph преди 12 години
Добре де, това ли е великата стратегия за спасение на националния ни отбор по футбол????? Много странен ход от страна на БФС, шуро-баджанащината : правилен ход - 98% : 2%
24
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
zabranete cnalgata, i futbola ste se opravi
23
5
 
26
 
! Отговори
Levski преди 12 години
Аз съм Левскар, но като треньор го харесвам Любо Пенев. Също така съм сигурен, че няма да е подвластен на никого. Проблема е в играчите обаче. Нищо няма да постигне, защото в момента няма играчи със сърца за България. Всички гледат само парите и чалгата.