"Литекс" е продал Ивелин Попов на "Газиантепспор"

Нападателят Ивелин Попов се е разбрал с турския клуб, в който ще продължи кариерата си<br />

© Reuters

Нападателят Ивелин Попов се е разбрал с турския клуб, в който ще продължи кариерата си

Литекс" е успял да продаде звездата си Ивелин Попов в последния момент преди затварянето на трансферния прозорец. Нападателят вече е футболист на турския "Газиантепспор", като преговорите са се водили до късно във вторник вечерта, пише olaymedya.com.


Попов беше на крачка от трансфер в "Блекбърн", но от Футболната асоциация на Англия не му позволиха да премине в клуба от Висшата лига. Членовете на ФА се обосноваха с липсата на достатъчно мачове за националния отбор на България.


След провала на сделката нападателят веднага е бил потърсен от турския клуб, който от известно време се интересувал от него.




Оранжевите искаха да вземат между 1.5 и 2 млн. евро за футболиста си, но засега не е ясно каква сума ще получат от трансфера му.


През 2008 година ловчанлии продадоха бразилския си нападател Бето в "Газиантепспор". В състава са играли също Георги Иванов - Гонзо и Здравко Лазаров.


В момента "Газиантепспор" е на 11-о място с три точки от три мача. Отборът има три равенства от началото на сезона в Суперлигата.